Xylem anlitar timelapse vid solcellsmontering

Xylem är ett amerikanskt företag inom vattenförsörjning, med rötter i Sverige, deras svenska huvudkontor ligger i Hallonberg.
När fastighetsbolaget AMF fastigheter, våren 2018 skulle montera solceller på Xylems kontorstak, valde dom att dokumentera processen med hjälp av långtidstimelapse.

För detta uppdrag tillverkades i rostfritt stål, ett robust stativ som monterades fast på den 25 meter höga byggnaden. Det är ”a och o” att utrustningen inte rör på sig, trots starka vindar och hårda regn. Iom att själva byggnaden är tillverkad som ett fort och att det ingenstans erbjuds elektricitet på utsidan, var jag tvungen att själv ordna strömtillförsel med hjälp av egna solceller.
Självklart iakttogs stor försiktighet, både för mitt liv och för att ingen del av min utrustning skulle kunna falla ner 15-20 meter lodrätt.

Starten på monteringen blev aningen försenad, så av totalt två månader som utrustningen satt uppe, ägnades endast 3-4 veckor åt själva insamlingen av materiel. Men iom att jag kan fjärrstyra utrustningen och övervaka min server när bilderna tas, så var det inget problem för mig att se när jobbet inleddes och på så viss justera eventuella inställningar.

 
[x_video_embed no_container=”true” type=”16:9″][/x_video_embed]

Similar Posts