layher-timelapse

Ställningsfirman Layher anlitar timelapse

Den internationalla ställningstillverkaren Layher, har fått i uppdrag att konstruera en byggnadsställning som inte belastar det tunna golvet i Östermalms Saluhall. Den här utmaningen skulle givetvis dokumenteras och givetvis valde man att anlita timelapse.se för långtidstimelapse och för de unika kameraåkningarna.

Under ca. en månad infångades långtidstimelapse, från två olika vyer i lokalen. Trots det emellanåt mycket dammiga lokalerna, fungerade de vädertätade timelapsekamerorna utmärkt.
I och med att kamerorna kan fjärrstyras, så ändrades parametrar, så som vilken starttid på dagen kamerorna skulle börja fotografera och om man valde att jobba på helger vid enstaka tillfällen.
Sedan har materialet behandlats, för att eliminera vibrationer i ställningen och för att arbetsdagarna, sömlöst skall följa varandra.

Resultatet finns att beskåda i filmen ovan, men om man endast vill se långtidstimelapse från ställningen i Östermalms Saluhall, kan man se den här under:

Förutom långtidstimelapse, hade firman även ett önskemål om att dokumentera monteringen, med hjälp utav timelapse – sett från luften och när själva monteringen skedde.
Den typen av timelapse gjordes med en så kallad ”cable cam”, som tillåter att kameran åker på, upp till 100 meter långa vajrar, genom rummet. Totalt levererades 8 tagningar med denna teknik. Med planering och lite framförhållning gick det att göra två, max tre sådan tagningar per dag. Varje tagning pågår ca. 60 minuter och att rigga inför varje tagning tog ungefär två timmar. Extra försiktighet iakttogs, då en del av arbetet skedde på höjder upp emot 20 meter. Detta innebär att man jobbar iklädd fallskydd, iform av sele och positioneringslinor.
Se resultatet här:

Detta uppdrag var utmanande och spännande. Att vistas i dessa historiska lokaler var ett privilegium och att dessutom få dokumentera en så pass häftig teknik var väldigt kul.

Liknande inlägg